NaslovnicaNovostiLand RoverOvo je novi Range Rover Sport. Plug-in, V8 i potpuno električni

Ovo je novi Range Rover Sport. Plug-in, V8 i potpuno električni

Danas je predstavljen novi Range Rover Sport. Definitivno se promijenio u odnosu na svog prethodnika, ali je zadržao barem dvije važne stvari: motor s osam cilindara i fizičke tipke klima uređaja.

Ali kako vas ne bi dalje zavlačio, novi Range Rover Sport izgleda ovako:

Dakle, u usporedbi s prethodnim propuštanjima i u usporedbi s novim velikim Range Roverom, gotovo sve oštre linije su izglađene i sve je zaobljenije. Uključujući ručke skrivene u vratima.

Dužina 4.946 mm, širina 2.209 mm s retrovizorima, 2.997 mm između osovina i visina 1.820 mm, 647 litara prtljažnika. Ovo je “mali” Range Rover.

Stražnji dio automobila također je potpuno preuređen, baš kao i kod Range Rovera. Međutim ako želite da kompletan komšiluk zna da ste kupili potpuno novi model, trebali biste ga parkirati na prilaz ispred kuće tako da stražnji dio bude vidljiv s ulice.

Evo, podsjećamo na stražnji dio novog velikog Rangea:

I sprijeda:

Svakako će biti teško pomiješati ova dva modela jedan s drugim. Ovdje se odmah vidi ko je gazda.

Zavirimo u unutrašnjost novog Sporta, jer fakat izgleda fantastično:

Jednostavna unutrašnjost, bez nepotrebnih ukrasa, ali ima mjesta za sve što je najvažnije – uključujući i fizičke tipke za kontrolu temperature.

Ekran je u obliku tableta, ali za promjenu nije postavljen na vrh kontrolne ploče, već ispod njenog gornjeg ruba. Ispalo je jako dobro.

Bilo je i nekih modifikacija unutra, uključujući sjedala, zahvaljujući kojima je bilo moguće stvoriti 31 mm više prostora za noge i 20 mm više prostora za koljena za putnike u drugom redu.

Novi Range Rover Sport – što je ispod haube? Puno

Možete birati između ostalog dva plug-in hibrida, gdje će elektromotor u kombinaciji sa 6-cilindarskim, 3-litrenim benzinskim agregatom ponuditi cca 440 ili 510 KS. Trenutni raspon? 113 km prema WLTP. Ukupni doseg? 740 km.

Ako ne želimo imati mogućnost punjenja automobila iz utičnice, možemo odabrati 6-cilindarski, također 3-litreni dizel (blagi hibrid) snage cca 250, 300 ili 350 KS.

Ali ja vozim samo benzince?

Također je u ponudi. Osnovne varijante, također trolitrene, generišu 360 ili 400 KS. Ako to nije bilo dovoljno, 4,4-litreni V8, koji proizvodi preko 530 KS, bit će na vrhu ponude.

Svi novi Sportovi bit će u ponudi isključivo sa ZF 8-stepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove.

2024. također će se pojaviti i potpuno električna verzija.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE