NaslovnicaNovostiHyundaiOvo je novi Grandeur: Hyundai ponovo iznenađuje svojim dizajnom

Ovo je novi Grandeur: Hyundai ponovo iznenađuje svojim dizajnom

Korejci su prvo pustili mašti na volju kreirajući električne modele Ioniq, a sada su iznenadili svijet novim Grandeurom. Riječ je o velikoj, luksuznoj limuzini prvenstveno namijenjenoj azijskom tržištu, iako bi je voljeli vidjeti i u Evropi.

Luksuzni Hyundai. Čini se da korejski brend treba ovakve modele u svojoj ponudi. Kao i kod serije Ioniq ili monovolumena Staria, dizajneri su iskoristili prednosti retro-futurizma.

Pored prilično jednostavnog izgleda, ovdje ima mnogo zanimljivih detalja. Među njima su uvlačive ručke na vratima ili trokutasto staklo iza C-stupa, koje podsjeća na prvi Grandeur iz 1986.

Interijer izgleda jednako zanimljivo – luksuzno, ali minimalistički. Naravno, ekrani ovdje igraju glavnu ulogu. Dva u kokpitu i jedan na središnjoj konzoli. Vrijedno je obratiti pažnju na upravljač, također se odnoseći na prvi Grandeur. Osim toga, estetski je ugodan i moderan.

Straga je iznenađujući trosjed umjesto dva odvojena sjedala, tako tipična za reprezentativne limuzine. Kao i prednja sjedala, stražnja su presvučena ekološkim, antibakterijskim ekvivalentom nappa kože.

Pogon i tehnički podaci ostaju tajna. To će se promijeniti u nadolazećim sedmicama. Tržišni debi dogodit će se početkom 2023. godine.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE