Nema više samurajskih rezova i dizajnerskog ludila. Novi HR-V vjerojatno je najpristojnija Honda ikad. Je li istodobno i najljepša?

Honda HR-V
Nakon patentnih skica koje su nagovjestile izgled nove Honde HR-V, u prilici smo da vidimo prve fotografije nove generacije ovog SUV-a. Iako japanski proizvođač nije objavio tehničke detalje, čini se da novi model ima veće spoljne dimenzije od prethodnika. Osim potpuno novog dizajna, kojim je Honda načinila veliki zaokret u odnosu na još uvek aktuelni HR-V, novina je i hibridni pogon.

Honda HR-V
U Hondi podsećaju da je to njihov treći model koji nosi oznaku e:HEV (hibridno električno vozilo), posle restilizovanog modela CR-V i potpuno nove Honde Jazz.

Što se enterijera tiče, japanski proizvođač navodi da je “pametnim uklapanjem elemenata hibridnog pogonskog sklopa” HR-V zadržao prostor unutrašnjosti svog prethodnika (koji nije imao hibridni pogon), pa četiri odrasle osobe mogu da sjede u maksimalnom komforu. Takođe su zadržana multifunkcionalna “magična sjedišta” koja nude fleksibilnost ravnog spuštanja ili preklapanja sjedalnog dijela uvis, u zavisnosti od potrebnog prostora za tovar.

Novi HR-V, u skladu sa Hondinim ciljevima elektrifikacije svih glavnih modela do 2022, na evropskom tržištu se očekuje krajem 2021.

Više detalja o ovom automobilu očekujemo uskoro, a u nastavku možete pogledati i fotografije enterijera iz verzije za japansko tržište, koja nosi oznaku Vezel.