NaslovnicaNovostiNovi Renault Austral imat će jedan od najvećih infotainment sistema

Novi Renault Austral imat će jedan od najvećih infotainment sistema

Renault Austral zamijenit će Renault Kadjar u ponudi francuskog proizvođača. Njegovo ime odnosi se na latinsku riječ “australis” što znači jug. Također znamo da će biti dostupan s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Austral je dugačak 4,51 metar i trebao bi biti SUV C segmenta koji ima za cilj unijeti malo sjaja i finoće u ovaj tužni segment. Ovako nešto možemo iščitati iz saopštenja koje je Renault prošle godine poslao svijetu. Već nam je stigla nova godina pa je vrijeme za još jednu informaciju. Renault je ovoga puta odlučio otkriti puno više detalja novog modela, no još uvijek ne mogu prestati razmišljati o dvije rupe na instrument tabli.

Interijer Renault Austral je moderan

Mora biti takav da privlači kupce. Ovo je mala varijacija u unutrašnjosti koju smo već vidjeli u električnom Meganeu E-Tech. Ukupna površina displeja je 774 cm², što je stvarno puno. Operativni sistem je Google Automotive Service. U Renaultu naglašavaju da će unutrašnjost Australca biti poput čahure koja grli vozača i putnike, a da bi im zahvaljujući visokoj liniji stakla trebala pružiti osjećaj sigurnosti. Proizvođač ističe mnoštvo pretinaca u kabini, koji bi trebali imati ukupni kapacitet od 30 litara. Općenito, trebao bi biti odličan, udoban i po mogućnosti u cijelom segmentu. No, to nije izazvalo moj interes jer svaki proizvođač kaže da je njegova izvedba najbolja. Ne mogu a da ne pomislim na ove dvije rupe:

Nikako ne možemo odgonetnuti čemu služe rupe na instrument ploči.

Prva asocijacija bio je toster. Uostalom, riječ je o porodičnom terencu pa bi bilo lijepo kad bi mogao pripremiti doručak za cijelu porodicu. 30 litara skladišnog prostora omogućit će vam da sa sobom ponesete mnogo džemova i nekoliko pakovanja eurokrema. Možete ga čak upariti sa sistemom za čitanje saobraćajnih znakova – kada vozač prekorači ograničenje brzine, dobiva vrući tost u lice. Garantujem da bi to brzo otklonilo problem vozača koji uvijek žure. Toster u automobilu bio bi revolucionaran izum. Međutim kolega mi je prekinuo razmišljanje o tosteru i rekao da je to ipak utor za VHS kasete. Možda neki od mlađih čitatelja ne znaju o čemu se radi, pa im prilažem sliku:

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE