Nissan je aktuelni Qashqai značajno obnovio 2017. godine, dok će nova, treća generacija ovog veoma uspješnog crossovera svjetlo dana ugledati još tokom ove godine. To su uostalom još ranije potvrdili i iz samog Nissana. Nasljednik se očekuje u septembru, pri čemu bi njegov izgled trebalo da bude inspirisan IMQ konceptom.
Za sada je poznato da će novi Qashqai sem modernijeg izgleda dobiti i novu verziju CMF platforme (CMF–C/D), kao i dva hibridna pogonska sistema. Potpuno električne verzije najverovatnije neće biti, a u Nissanu razmatraju i mogućnost da novi Qashqai ponude bez dizel motora.
Što se tiče hibridnih pogonskih sistema, novi Qashqai će po svemu sudeći biti dostupan u varijanti sa Nissanovim ePower sistemom (pored elektromotora tu je i benzinac koji radi kao generator za punjenje baterije), kao i sa plug-in hybrid sistemom iz Mitsubishija.
Takođe, očekuje se da Qashqai neće značajno porasti u odnosu na sadašnji model, a dobiće i moderniji enterijer, novi infotainment sistem, više tehnologije i unaprijeđeni ProPilot polu-autonomni sistem vožnje.