NaslovnicaNovostiAudiNovi Audi recept za elektromobilnost. Otvorena prva luksuzna stanica za punjenje električnih...

Novi Audi recept za elektromobilnost. Otvorena prva luksuzna stanica za punjenje električnih automobila u Njemačkoj

Napunite svoj automobil dok se opuštate u luksuznom okruženju- ovo je novi Audijev recept za elektromobilnost. Prestižna punionica u Nürnbergu u Njemačkoj bit će otvorena 23. decembra 2021.

Posjetiti većinu stanica za punjenje električnih automobila teško da možemo nazvati užitkom. Nije loše ako je punjač ispred trgovačkog centra ili još bolje radnog mjesta. Zatim spojimo utikač i idemo raditi svoje. Nažalost, pogotovo na cesti, obično nema baš ugodnih mjesta, gdje vas čeka kafa s obližnje stanice.

Audi, međutim, namjerava dokazati da punjenje električara može biti ugodno. Sve zahvaljujući luksuznim mjestima za punjenje. Prvi od njih upravo je izgrađen u Nürnbergu. Objekt se sastoji od šest punionica snage do 320 kW.

Proizvođač procjenjuje da većina kupaca na ovom mjestu neće provesti više od pola sata. Za to vrijeme možete se opustiti u ugodnim interijerima s površinom od preko 200 m², ispijajući kafu, čitajući ili surfajući internetom.

Audi stanica za punjenje

Treba napomenuti da će kupci s Audi pretplatom platiti 31 eurocent za svaki kWh, što je prilično atraktivna cijena. Štaviše, svim uređajima se može upravljati i rezervisati pomoću aplikacije MyAudi. Već postoje planovi za daljnje lokacije, iako još nije poznato namjerava li proizvođač slične stanice praviti izvan Njemačke.

Električni Volkswagen ID.4 (2021). Cijena u BiH kreće od 72.931 KM

NOVOSTI