Tesla neprestano radi na potpuno autonomnoj vožnji. Šačica sretnika iz Sjedinjenih Država je u oktobru za 10,000 USD dobila obečani FSD – najnovija verzija software koja se trebala testirati u stvarnom svijetu.

Među stotinama hiljada kupaca odabrana je jedinstvena i pažljivo odabrana grupa korisnika koji nisu samo stručnjaci već i izuzetno pažljivi vozači. Uspjeh je nadmašio očekivanja. Pokazalo se, na primjer da se Tesla s testnim software može snalaziti na praznim raskrsnicama, cijelo vrijeme voziti ravno izbjegagavjući parkirane automobile i pješake.

Ali ako ste nasilnik – nećete se naći na popisu vozača za beta testiranje FSD-a. A, ako ste i dobili priliku za update ovog software, Tesla će pratiti svaki vaš korak, odnosno kamera će pratiti vaše ponašanje usmjerena u vaše lice.

Međutim, kako se ispostavilo mnogi “testeri” su zanemarili činjenicu zašto su izabrani za ovaj pokus, i prestali su tokom testa promatrati cestu poput vozača koji voze obične automobile, te ih je Tesla uklonila sa liste odabranih vozača i oduzela im beta verziju.

Na kraju, do sada nije bilo nesreće i Tesla želi da se tako i nastavi.