I dok je na salonu u Frankfurtu prošle godine Land Rover javnosti prvi put pokazao dugoočekivanu novu generaciju Defendera, sada su se pojavile i informacije da će u Land Roveru predstaviti i „baby” Defendera.
Riječ je o manjem SUV-u koji bi trebao biti na tržištu već početkom iduće godine, piše Motor1.com. Računica je jednostavna – SUV modeli su sve popularniji, pa je širenje portfolija u ovom smjeru logičan potez.
S obzirom na to da znamo kako izgleda novi Defender, dizajner Dejan Hristov na Behanceu je prikazao svoju viziju mini Defendera. Moramo priznati kako izgleda odlično s dobro poznatim ravnim plohama, rezervnom gumom kao zaštitnim znakom Defendera kao i atraktivnim LED svjetlima. Ipak, serijska bi izvedba mogla izgledati i drugačije – ovisno o mašti dizajnera u Land Roveru.
Što se tiče tehnički detalja, spominje se nova platforma Omega-ARC koja bi se bazirala na već postojećoj platformi D8 koju koristi primjerice Land Rover Evoque.
Iako službene potvrde još nema, čini se da je prevelik broj informacija već procurio u medija te da je samo pitanje vremena kada će u Land Roveru potvrditi ove informacije prema kojima bi novi model na tržištu mogao biti već dogodine…


Izvor