NaslovnicaNovostiKrenuli u krađu katalizatora sa Lamborghini Urusom?

Krenuli u krađu katalizatora sa Lamborghini Urusom?

Krađa katalizatora nije pošast samo u Evropi. Ti dijelovi nestaju iz automobila širom svijeta, također u USA. Tamo se, paradoksalno, odvijaju najsmjelije i najiznenađujuće krađe u koje čak ni policija ponekad ne može vjerovati. Katalizatore je lako izrezati, a kupcima je u važan njihov sadržaj. To je dakle dobra i brza zarada.

Policija u Torranceu u Kaliforniji objavila je snimke na kojima je zabilježen nesvakidašnji događaj. Katalizatore su ukrali ljudi iz Lamborghinija. Zamislite takvu situaciju! Usred noći i Urus parkiran na ulici. Možda će skrenuti vašu pažnju, ali sigurno nije sumnjivo.

U međuvremenu, lopovi iz Torrancea koristili su Lamborghini Urus kao “radni” automobil. Ovo je ipak mač sa dvije oštrice? Krađa se dogodila u 4 sata ujutro i nikoga u okolici nije zainteresovala, iako se mora priznati da su otimači tuđe imovine bili brzi i veoma učinkoviti u svom poslu.

Policija nema registarske tablice automobila. Jedina registrovana karakteristika ovog automobila su crne felge. Sumnjamo, međutim, da svi Urusi koji se voze po Kaliforniji imaju takve felge. Inače, to znači da Urus ima i prilično prostran prtljažnik, a nakon preklapanja stražnjih sjedala možete računati na dodatni prostor. I premda je proizvođač svakako pretpostavio da će tamo biti spakirana sportska oprema ili neka druga “familijarna” prtljaga, kao što vidite, i katalizator je stao bez većih problema.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE