NaslovnicaNovostiLand RoverJames Bond prelazi u 4x4. Automobili agenta 007

James Bond prelazi u 4×4. Automobili agenta 007

U bosanskohercegovačke bioskope uskoro dolazi 25. dio kultnog filma o britanskom agentu 007. Ovaj put za upravljač automobila marke Land Rover sjest će James Bond. Na velikom platnu, pored Daniela Craiga, vidjet ćemo, između ostalih kultni Defender.

“No Time to Die” je 25. film o avanturama najpoznatijeg agenta na svijetu. Ovo je ujedno i posljednji dio u kojem će Daniel Craig igrati glavnu ulogu. Kao i uvijek, film će biti pun akcije i brzih automobila.

James Bond je do danas vozio više od 40 automobila. Opasne potjere, vrtoglava brzina i izvanredne vještine vozača čine prizore automobila nezaboravnim na duže vrijeme. Agent 007 uvijek je birao automobilske ikone svog vremena. Ni ovoga puta nije drugačije.

Britanski automobil

U najnovijem dijelu filma o avanturama agenta 007 ponovno se susreću dva kultna britanska brenda – James Bond i Land Rover. Defender Bond Edition pokreće 5-litreni benzinski motor s kompresorom snage 525 KS, koji proizvodi 625 Nm okretnog momenta, a pokreće ga osmostepeni automatski mjenjač. Defender V8 90 ubrzava od 0 do 100 km / h za 5,2 sekunde, a postiže najveću brzinu od 240 km / h.

Za detalje se pobrinuo i britanski proizvođač automobila. To uključuje Black Pack s 22-inčnim Gloss Black felgama i ksenonsko plavim čeljustima kočnica. Svaki Defender V8 Bond Edition nosi logotip koji je dizajnirao SV Bespoke i jedinstvenu laserski urezanu značku “One of 300”. Dodatni okusi su i unutrašnjost s osvijetljenim pločama pragova Defender 007 i posebno razvijenom animacijom koja naglašava dugoročnu suradnju između marke Land Rover i agenta 007.

Land Rover je napravio ograničenu seriju od 300 automobila Land Rover Bond Edition, koji su svojevrsno priznanje agentu 007.

Land Rover Defender Bond EditionLand Rover na velikom ekranu

“No Time to Die” nije prvi film koji prikazuje automobile britanskog proizvođača. Debitirali su 1983. u “Octopussy”, u kojem je agent 007 vozio Range Rover Classic. Sljedeća produkcija bila je “Quantum of Solace”, gdje je prikazan Range Rover Sport. Isti automobil pojavio se i u “Spectre” 2015. Osim Defendera, u najnovijem dijelu bit će i Range Rover Classic s tri Defendera, Land Rover III serija i Range Rover Sport SVR.

Kao i uvijek, stručnjaci za filmska vozila i kaskaderi istisnuli su izuzetne performanse iz automobila. U filmu “No Time to Die”, scene potjere vodi Chris Corbould, Oscarom nagrađeni koordinator za specijalne efekte i vozila i koordinator za vratolomije Lee Morrison.

Bio sam jako zainteresovan za snimanje Bond chase sekvenci off-roada u iznimno zahtjevnim uslovima, a Range Rover Sport SVR napravio je izvrstan posao u ovom dijelu priče. Snimamo sve uživo pa dolazimo do krajnjih granica, a scena potjere obećava da će biti jedan od najupečatljivijih trenutaka u filmu, komentarisao je Stunt Coordinator.

Princ Charles na snimanju novog filma o Jamesu BonduCary Joji Fukunaga je redatelj filma “No Time to Die”. Film će se u kinima u Velikoj Britaniji pojaviti 30.septembra 2021. godine, a u SAD 8. oktobra 2021. godine. Uskoro možemo očekivati i BiH premijeru.

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE