Audi je dugi niz godina sponzor Real Madrida, a kao dio saradnje, fudbaleri i treneri prve momčadi koriste modele sa četiri prstena kao svoje službene automobile.

Audi e-tron, Vinicius Junior

Španjolski fudbalski klub Real Madrid dobio je nove automobile od Audija. SUV-ovi su ponovno najpopularniji među fudbalerima Madrida. Zanimljivo je da su svi automobili u novoj floti opremljeni elektrificiranim pogonima. Nekoliko je igrača čak odabralo električne verzije.

Partnerstvo između Audija, premium marke, i Real Madrida, prvoligaškog kluba u Evropi, traje gotovo dva desetljeća. Kao dio saradnje, fudbaleri i treneri prve momčadi koriste Audi modele kao svoje službene automobile.

Automobili igrača Real Madrida

Audi Q8, Toni Kroos

Automobili označeni slovom Q popularni su među fudbalerima koji igraju na svim pozicijama, od golmana Thibauta Courtoisa , preko veznog “asa” Tonija Kroosa , do strijelca Karima Benzeme . Odabrani automobili uključuju i Audi e-tron Sportback, električni SUV. Realova lista želja uključuje i plug-in hibrid – Audi A7 Sportback, udoban i ekološki prihvatljiv gran turismo.

Prave zvijezde također se klade na sportske modele iz asortimana RS. Trener Zinedine Zidane i kapetan momčadi Sergio Ramos odlučili su se za Audi RS 6 Avant.

Audi RS6 Avant za Sergio Ramos
Audi A7, Álvaro Odriozola
Audi RS6 Avant, Zinedine Zidane
Audi RS7, Carlos Casemiro
Audi Q8, Toni Kroos
Audi Q7, Nacho Fernandez
Audi e-tron, Vinicius Junior
Audi, Karim Benzema