Gotovo 3 godine nakon debija pete generacije modela CR-V, Honda se odlučila na nježni face lifting. Japanci su se uglavnom usredotočili na unutrašnjost i detalje, a pogon su ostavili nepromijenjenim.

Nova Honda CR-V
Posljednja generacija Honde CR-V i dalje izgleda moderno, zato i ne čudi da je Honda odlučila napraviti dalekosežna vizuelna poboljšanja. “Novu” verziju najlakše je prepoznati po novim bojama karoserije i novim uzorcima felgi. Zatamnjena stakla su također postala standard, bez obzira na verziju opreme.

Nešto se više događa u kabini koja je dobila nove završne materijale. Sada ukrasna srebrena traka ukrašava obloge vrata ili multimedijski ekran. Sam sistem je ažuriran, pa bi trebao raditi uglađenije i intuitivnije. Također je vrijedan pažnje i indukcijski punjač za pametni telefon dostupan u vrhunskim verzijama opreme. Hondini inženjeri također su prilagodili ovjes, za koji se sada očekuje da bude ugodniji uz održavanje pouzdanog upravljanja. To je rezultat novih podešavanja šasije i upravljanja.

Međutim, što se tiče pogona, ništa se nije promijenilo. To znači da se kupci i dalje mogu odlučiti za benzinski motor 1,5 VTEC TURBO snage 173 KS ili 2-litreni hibrid koji generiše 184 KS i radi s dva elektromotora.

Osvježena Honda CR-V trebala bi u prodajne salone stići najkasnije na proljeće 2021. godine. Nije poznato u kojoj će mjeri promjene uticati na cijene.