NaslovnicaNovostiFordFord S-Max i Galaxy živi i zdravi. Čak su dobili i hibridni...

Ford S-Max i Galaxy živi i zdravi. Čak su dobili i hibridni pogon

Iako su monovolumeni umiruća vrsta, Ford još uvijek nije odustao od svojih modela S-Max i Galaxy. Mnogo je naznaka da će dugo ostati s nama – asortiman je upravo dopunjen hibridnim verzijama.

Kao što je najavio još prošle godine, Ford je sada i zvanično ponudio i hibridne verzije modela S-Max i Galaxy. Oba ova modela će se praviti u Valensiji u Španiji, gde je Ford investirao dodatnih 42 miliona eura.

S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid kombinuju 2,5 litarski benzinac, elektromotor, litijum-jonske baterije, prednji pogon i 8-stepeni automatski mjenjač, a imaju ukupno 190KS. To je dovoljno da S-Max Hybrid od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,8 sekundi i postiže 185 km/h (Galaxy Hybrid do 100 km/h stiže za 10,0 sekundi).

Ovi modeli će moći da se kreću i samo na struju (Ford za sada nije objavio koliko km će moći da pređu u elektro modu), potrošnja goriva je 6,4 l/100 km, dok će emisija CO2 iznositi 146-147 grama po km (Galaxy Hybrid 6,5 l/100 km i 148-149 g/km). S-Max Hybrid će se nuditi u verzijama sa 5 i 7 sjedišta (verzija sa pet sedišta inače ima zapreminu prtljažnika do 2.200 litara), a Galaxy Hybrid će standardno biti na raspolaganju sa 7 sedišta (zapremina prtljažnog prostora iznosi do 2.339 litara).

S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid će između ostalog moći da se dobiju sa 10.0-inčnim digitalnim instrumentima, FordPass Connect modemom, statusom vozila i lokatorom, el. podešavanjem sjedišta, pa grijanjem, hlađenjem i masažom siedišta, a kod Vignale verzije i sa el. otvaranjem vrata prtljažnika.

Hibridni S-Max i Galaxy već mogu da se naruče, u Njemačkoj za 41.490 eura odnosno 43.490 eura.
Izvor

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments