NaslovnicaNovostiFabrika automobila Revoz iz Novog Mesta smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

Fabrika automobila Revoz iz Novog Mesta smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

Fabrika automobila Revoz iz Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema s nabavkom poluprovodnika i ostalim poteškoćama vezanim za pandemiju Covida-19 do kraja aprila ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Kriza poluprovodnika još uvek nije završena, a tržišni uslovi su neizvjesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja aprila očekuju smanjenje proizvodnje s 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mesta u proizvodnji pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo u jednoj radnoj smjeni, prenosi HINA.

Uprava kompanije je započela razgovore sa socijalnim partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje s jedne i po smjene na jednu smjenu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mjera će uticati na oko 450 radnih mjesta. Uprava takođe navodi da će pomoći zaposlenima koji napuštaju kompaniju, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uslovima krize snabdijevanja poluvodnicima i problemima povezanih s posljedicama pandemije covid-19, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE