Naslovnicae-AutomobiliBYD ATTO 3 bio je najprodavaniji električni automobil u Švedskoj u julu...

BYD ATTO 3 bio je najprodavaniji električni automobil u Švedskoj u julu 2023.

Kineski proizvođač električnih automobila BYD postaje sve popularniji među vozačima širom svijeta. Nedavno je postavio svoj osobni rekord u Evropi.

U julu ove godine BYD je napravio značajan preokret na evropskom tržištu električnih vozila. Prema EU-EVs i službenim vijestima BYD-a, kineski proizvođač automobila prodao je impresivnih 721 primjerak svog popularnog BYD ATTO 3 u Švedskoj, što ga čini najprodavanijim električnim vozilom u ovoj zemlji u julu 2023.

Volkswagen ID.4 zauzeo je drugo mjesto među najprodavanijim električnim modelima sa 711 prodatih primjeraka, dok je BMW i4 osigurao treće mjesto s 385 prodatih primjeraka.

Švedsko tržište električnih vozila zabilježilo je u julu ove godine. 6.785 registracija električnih vozila, što dokazuje sve veću popularnost električnih automobila (u julu 2022. prodano je 4.816 primjeraka). Tokom tog razdoblja, pet najprodavanijih marki električnih vozila u Švedskoj su: Volkswagen, BYD, Kia, BMW i Tesla.

Zanimljivo, čak i kada se razmatraju vozila s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, ATTO 3 je i dalje bio drugi najprodavaniji model na švedskom tržištu u julu ove godine, iza Volva XC60 koji je zauzeo prvo mjesto.

Hyundai Tucson (2023). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE