NaslovnicaOstale markeBugattiBugatti Chiron Profilée ide na aukciju

Bugatti Chiron Profilée ide na aukciju

Profilée je trebao biti još jedno ograničeno izdanje Chirona, međutim, završio je s jednim primjerkom čije se postojanje do sada držalo u tajnosti. Sada ide na aukciju.

Bugatti Chiron Profilée

Chiron je doživio brojna ograničena izdanja. No, kako se doznaje, nisu sve stigle do kupaca. Primjer je verzija  Profilée, koja je trebala imati kratku proizvodnju, ali s obzirom na ograničenu ukupnu količinu na 500 primjeraka, odlučeno je da se od nje odustane.

Bugatti Chiron Profilée

Rad na Chiron Profilée započeo je u jesen 2020. na zahtjev kupaca koji su željeli manje radikalnu interpretaciju verzije Pur Sport. Tako je nastalo srednje izdanje koje se odlikuje diskretnijim stražnjim krilom, posebnim usisnicima zraka u braniku, kao i suptilnom šemom boja temeljenom na nijansama plave.

Također vrijedi istaknuti felge s individualnim uzorkom i nekoliko tehničkih poboljšanja. Ovo uključuje blago ukrućen ovjes s drugačijom geometrijom ili softver motora skaliran na “samo” 1500 KS. Bugatti ne skriva da je prioritet,osim performansi, bila i udobnost vožnje. Osim toga, to je još uvijek vraški brz automobil, koji može doći do stotke za 2,3 sekunde i ubrzati do 380 km / h.

Bugatti Chiron Profilée

Kako i priliči Chironu, kabina ostavlja odličan dojam. Mornarsko plava koža sa bijelim umetcima stvara vrlo elegantnu i jedinstvenu kompoziciju. Oni kojima se sviđa ova verzija mogu učestvovati na aukciji RM Sotheby's zakazanoj za 1. februar 2023. Dio prihoda od prodaje bit će doniran u dobrotvorne svrhe.

VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE