Audi A7 L. Proširena verzija modela Sportback

38

Kina je specifična zemlja. Trenutno je to jedno od najvažnijih prodajnih tržišta za proizvođače automobila, ako ne i najvažnije. Nije ni čudo što se za ovu zemlju pripremaju posebne verzije modela, nedostupne u drugim dijelovima svijeta.

Audi A7 L

Modeli za kinesko tržište uvijek se nečim ističu. Obično dužina. Čak i BMW serije 3 tamo ima svoju Long verziju. Sada je vrijeme za Audi A7 sa slovom “L”, koji je debitovao na auto sajmu u Šangaju.

Audi A7 L – o čemu se radi?

Audi A7 L

A7 L je razvijen zajedničkim ulaganjem sa SAIC-VW. Kao što „L“ u nazivu govori, riječ je o luksuznom automobilu s produženim međuosovinskim razmakom do 3.026 mm. Dužina cijelog automobila je 5076 mm. Prilikom pretvaranja A7 Sportback u limuzinu, Audi je također morao promijeniti izgled. Linija automobila je drugačija, povećani su stražnji prozori i promijenjen poklopac prtljažnika. Tu je i izraženi spojler i LED svjetla.

Prvo izdanje Audija A7 L za početak će se prodavati u cijeloj Kini. Standard uključuje zračni ovjes i upravljanje na sve točkove. Proizvodnja će biti ograničena na 1.000 primjeraka. Svaki primjerak ovog izdanja bit će dostupan s 3-litrenim V6 motorom s turbopunjačem koji generiše 340 KS snage i 500 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na sve točkove preko sedam-stepenog automatskog mjenjača s duplim kvačilom.

Vozilo će se praviti u sklopu zajedničkog ulaganja SAIC-VW u modernizovanoj tvornici u Šangaju od kraja ove godine. Uz gore spomenuti motor u verziji First Edition, Audi također nudi A7 L s 2-litrenim turbo motorom.