Naslovnica Ostale marke Ferrari ​​Ferrari Purosangue stiže u septembru

​​Ferrari Purosangue stiže u septembru

0

Ferrari je upravo službeno objavio neke planove. Najbrže nadolazeći i najuzbudljiviji novi proizvod je, naravno, prvi SUV talijanske marke.

Sada znamo da će se njegova premijera održati u septembru. Također je najavljeno da će se ispod haube pojaviti atmosferski V12 motor. Možemo računati na snagu oko 800 konjskih snaga. Međutim, kupovina Ferrarijevog SUV-a neće biti laka. Debeli novčanik nije dovoljan, morat ćete imati sreće. Proizvođač namjerava ograničiti njegovu dostupnost.

Ukupno se očekuje da će broj prodanih Purosangue modela činiti oko 20 posto svih automobila koji napuštaju Ferrarijeve salone. Ovo je potpuno drugačiji pristup nego u slučaju Bentleyja ili Lamborghinija, gdje SUV-ovi još uvijek obaraju rekorde.

Doznali smo i da će Ferrari do 2026. godine ponuditi čak 15 novih automobila. Uskoro bismo trebali vidjeti nasljednika modela LaFerrari, a potpuno električni automobil vidjet ćemo 2025. godine.

Do 2026. samo 40 posto Ferrarijevih modela i dalje će imati motore s unutrašnjim sagorijevanjem. 55 posto će ići na hibride, a samo 5 posto na električare.

Nova Škoda Fabia (2022). Cijena u BiH kreće od 26,237 KM
Exit mobile version