autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

Vozio preko 320 km/h na autoputu i snimak postavio online
A sada ga traži britanska policija, jer je video na kojem se vidi da Audi RS6 vozi 202 milje na sat brzo postao viralan you tube kanalu. Trebali bismo se zapitati da li je takva akcija glupost ili namjerna provokacija …

U vrijeme kada Njemačka raspravlja o odbacivanju jedne od svojih najvećih nacionalnih blaga u smeće, kako bi uklonila dionice autocesta bez ograničenja brzine u ime ekologije i mogućeg poboljšanja sigurnosti u saobraćaju (poznati britanski auto novinar čak je jednom rekao da kada u Njemačkoj postave ograničenja brzine na autocestama, postojanje cijele zemlje … izgubit će na značenju), a Volvo lansira automobile ograničene na 180 km/h, jedan vozač Audija RS6 odlučio je svima pokazati da griješe, te da su ograničenja za mekušce, dok “pravi momci” jednom rukom voze automobil brzinom od 320 km/h, a drugom snimaju. I da za takav poduhvat ne morate ići u Njemačku, jer je relativno prazna britanska autocesta dovoljna.

Ovaj video snimak je objavljen na Twitteru, međutim pošto se britanska policija zainteresirala za snimak, film je nestao. Srećom (?), neko ga je uspio kopirati i prenijeti na YouTube. Možete vidjeti da se radnja odvija na cesti M23 u blizini grada Crawleyja, a snimak iznutra ukazuje da imamo posla s prethodnom generacijom Audija RS6 (C7), ovisno o verziji koja razvija od 560 do 605 KS. No, ovdje je vrijedno napomenuti da je brzina od preko 320 km/h čak i nešto posebno za ovaj jedinstveni automobil, jer najmoćnija tvornička verzija nakon skidanja graničnika službeno razvija “samo” 305 km/h. Neko je očito malo “prčkao” oko upravljačke elektronike.

Na kraju je vozač RS6 uspio probiti granicu od 200 mph. Junak? Vjerojatno ne. Uvijek smo smatrali da su takve brzine na javnim cestama – osim u Njemačkoj – krajnje neodgovorne. Ako neko želi provjeriti sposobnosti svog automobila, može to slobodno napraviti na stazi predviđenoj za utrke. Također smo znatiželjni kako bi se naš junak nosio na krivudavoj stazi, gdje vam treba nešto više od neumjerenog pritiskanja papučice gasa do poda. Čekamo i rezultate istrage britanske policije i moguću presudu u ovom slučaju.


Podijelite na društvenim mrežama