autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

Volkswagen Amarok Aventura – prve slike u pokretu
Volkswagen Commercial Vehicles je objavio prve slike Amaroka Aventura u pokretu, kao i neke detalje, budući da će ovaj pick-up doživjeti tržišni debi već na jesen ove godine.

Kako je već ranije najavljeno, perjanicu ovog modela će predstavljati njegova nova varijnta sa 3.0 V6 turbodizel motorm, 224 KS i 550 Nm obrtnog momenta, a sada nam je poznato da će maksimalna brzina ovog vozila iznositi 193 km/h, te da će ubrzanje od 0 do 100 km/h trajati 7,9 s.

Unutrašnjost će nuditi neočekivan komfor. Putnike će (opciono) dočekati električno podesiva (u 14 pravaca) ErgoComfort sjedišta sa certifikatom AGR (kampanja za zdrava leđa – Aktion Gesunder Rücken e.V.), napa koža sa kontrastnim Ceramique šavovima i grijanjem (po narudžbi).

Kokpit donosi potpuno obnovljen dizajn. Tablu sa instrumentima čine dva okrugla instrumenta (brzinomjer i obrtomjer) sa 3D ekranom izmežu njih. Na centralnoj konzoli je novi vrhunski radio/navigacioni sistem (2 nivoa) sa multifunkcionalnim displejom, opremljen funkcijama kao što su App Connect, Guide & Inform or Car-Net, Bluetooth, dok Discover Media navigacioni sistem dolazi sa DAB+ digitalnim radio prijemnikom.

Oba infotainment sistema „Composition Media“ i „Discover Media“ dolaze sa digitalnim pojačavanjem glasa, koji olakšava komunikaciju tokom vožnje. Naime, hands-free mikrofon pojašava glas vozača, tako da vozač npr više ne mora da seokrene prema putnicima na stražnjim sjedištima, ili podže glas, već pojačan glas dolazi iz stražnjih zvučnika.

Također, tu je i funkcija asistencije prilikom parkiranja „Park Pilot“ uz pomoć kamere za vožnju unatrag.

Prema prvim najavama Amarok Aventura sa 3.0 V6 motorom (224 KS, 550 Nm) , 4Motion pogonom na sve točkove i 8-stepenim automatskim mjenjačem će biti dostupan na tržištu već na jesen po cijeni od 46.525 € (u Njemačkoj), dok će entry-level model (163 KS) i pogonom samo na stražnje točkove biti dostupan u drugoj polovini iduće godine, po cijeni od 25.720 €.


Podijelite na društvenim mrežama