autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

Stižu novi Citroën C4 i ë-C4. Francuski kompakt i njegova električna verzija
Citroen je prije nekoliko godina iz svoje game izbacio konzervativno dizajnirani hatchback C4 pa je kupcima kao alternativu nudio restilizovani C4 Cactus. Ipak, Francuzi će uskoro ojačati svoju poziciju u C segmentu, i to novom generacijom modela C4. To su još ranije potvrdili i iz samog Citroena, uz nagoveštaj da će kompanija ovdje zauzeti ekstremniji pristup.

Pred nama su sada prve slike novog C4, a pažnju prije svega privlači njegova električna verzija nazvana e-C4 kojae zvaničnu premijeru imati 30. juna. Dok ne stignu fabrički detalji, ovdje podsjećanje da ranije nezvanične informacije kažu da bi električni e-C4 trebalo da dobije baterije od 50 ili 60 kWh, a imaće realnu autonomiju vožnje veću od 300 km.

Pored e-C4, u gami će se naći i klasične C4 verzije sa benzinskim i dizel motorima, verovatno sa 1,2 litarskim trocilindričnim turbo benzincem i 1,5 litarskim dizelašem. Što se konkretnih detalja tiče, poznato je da se novi C4 bazira na CMP platformi iz PSA Grupe, kao i da možemo očekivati bolje vozne osobine, veću prostranost enterijera, unaprijeđeni komfor i širu listu bezbijednosnih i sistema pomoći vozaču.
Podijelite na društvenim mrežama