autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

Novi BMW Serije 4 Coupe – procurile slike!
BMW je još u septembru prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu predstavio Concept 4 kojim je najavio potpuno novu generaciju Serije 4 Coupe (interne oznake G22). Nova Serija 4 Coupe će zvaničnu promociju imati sutra, ali nekoliko fabričkih slika je već procurilo u javnost.

Kao i Concept 4, i serijska Serija 4 Coupe se odlikuje upadljivim prednjim “bubrezima”, što uostalom pokazuju i ove prve fotografije. U poređenju sa Serijom 3, nova “četvorka” je 57 mm niža, ima 21 mm niže težište, 23 mm širi trag točkova pozadi, a karakteriše je i manji otpor vazduha. U unutrašnjosti će se isticati i nova instrument tabla, pri čemu će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta.

Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbjednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pješaka, automatsko kočenje…), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci…), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent).

Poznata je i paleta dostupnih boja:

Alpine White Black Sapphire Mineral White Bluestone Artic Race Blue Portimao Blue Sunset Orange Sanremo Green Black Non-Metallic Brilliant White Metallic Dravite Grey Frozen Deep Grey Frozen Portimao Blue Tanzanite Blue

U gami će se između ostalog naći i verzija BMW M440i xDrive Coupe, koja pod haubom ima 3,0 litarski šestocilindrični motor sa 275 kW/374KS i 500 Nm, uz 48V mild-hybrid tehnologiju (za dodatnih 8 kW/11KS). U paketu su i 8-stepeni Steptronic mjenjač, pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi.

Sem ove verzije, u paleti će se naći i druge varijante, između ostalog verzije 420i, 430i i 430d. Naravno, kasnije stiže i M4. Markus Flasch, šef BMW-ove M divizije, pre nekoliko dana je potvrdio da će promocija novih generacija modela M3 Sedan i M4 Coupe biti održana u septembru ove godine. Ovi modeli će pod haubom imati 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični motor koji će “raspolagati sa do 510KS”, a biće upareni sa 6-stepenim manuelnim ili 8-stepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Sem toga, Flasch kaže da će biti dostupni u verzijama sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.

U paketu za novi M3 i M4 će se naći i M aero body kit (izmjenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku…), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sjedišta i volan…

Izvor


Podijelite na društvenim mrežama