autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

International Van of the Year – Hat Trick za PSA
Groupe PSA osvojila je prestižno međunarodno priznanje International Van of the Year 2019 (IVTOY) za svoje nove modele Citroën Berlingo, Peugeot Partner i Opel Combo.

Na taj način PSA jasno pokazuje da planira povećati svoj tržišni udio u segmentu kompaktnih lakih komercijalnih vozila u Evropi.

„Ova nova generacija kompaktnih komercijalnih vozila označava novu fazu u našem procesu obnavljanja asortimana. Naša savremena linija posjeduje efikasna vozila osmišljena da zadovolje zahtjeve naših klijenata i pruže bolje iskustvo kupaca. Nadamo se da ćemo konsolidovati naše liderstvo uEvropi i nastaviti širiti svoje znanje i vještine na druge kontinente“ rekao je Philippe Narbeburu, viši potpredsednik lakih komercijalnih vozila u PSA.

„To je najznačajniji mali kombi. Novi trio grupacije PSA je dobar za budućnosti sa brojnim tehnološkim dostignućima kako bi pomogao vozaču i finansijski pomogao vlasnicima/vozačima flote“ rekao je Jarlath Sweeney, predsjedavajući žirija International Van of the Year (IVOTY).

Sva tri vozila postavljena su na novu EMP2 platformu, što garantuje visok nivo kvaliteta, dobre performanse i efikasnost. Za nova vozila predviđen je široka ponuda karoserijskih oblika, različitih varijanti nosivosti od 650 do 1.000 kg, dvije karoserijske dužine (4,4 i 4,75 m), te verzije sa 2,3 ili 5 sjedišta.

Peugeotovi i Citroënovi modeli se proizvode u tvornicama Mangualde (Portugal) i Vigo (Španija), a po prvi put, Opelova vozila će se proizvoditi u Španiji. Kako bi se podržale velike tržišne ambicije, u tvornici Mangualde pokrenut je treći proizvodni tim sa 225 novih radnika, dok je u tvornici Vigo, otvoreno ukupno 900 novih radnih mjesta.


Podijelite na društvenim mrežama