autopijaca.ba autopijaca.com autopijaca.me kamioni.ba rentacar.ba trazim.com zdravlje.ba

Amarok osvježen sa novim V6 3.0 TDI u tri ukusa
Šest godina na tržištu je bilo i previše za Volkswagenov pick-up model „amarok” koji je konačno blago restilizovan. Izuzetna konkurencija u segmentu (Toyota Hilux, Nissan Navara, Ford Ranger…) primorala je VW da osvježi svoj 5,25 metara dugački pick-up koji je dobio nove branike, prednja i zadnja svjetla i masku hladnjaka, kao i novi snažan šestocilindrični TDI agregat.

Ovdje govorimo o 3,0-litarskom V6 turbo dizelašu u tri nivoa snage, sa163 KS, 204 KS i 224 KS. Najviše interesovanja privlači top verzja sa 224 KS i velikih 55o Nm maksimalnog obrtnog momenta (od 1500 obrtaja u minutu), koja će se i prva pojaviti u prodajnim salonima (krajem 2016 godine), dok slabiji modeli stižu naredne godine.

Volkswvagen je objavio da „amarok 3.o TDI” sa 224 KS i osmostepenim automatskim menjačem u prosjeku troši 7,6 1itara, dok je emisija CO2 tačno 199 grama po kilometru. Ova verzija je dobila i snažnije kočnice (diskovi 17 inča napred, odnosno 16 inča pozadi). Kao i do sada, u ponudi su verzije sa zadnjim i 4×4 pogonom, odnosno sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem ili osmostepenim automatikom. U kabini smo primjetili nova komforna sedišta, veliki centralni ekran osjetljiv na dodir i infotejment sistem koji je kompatibilan sa „apple CarPlay” i „Android Auto” aplikacijama.


Podijelite na društvenim mrežama